Gör din egen barnmat!

Gör din egen barnmat!

Att göra egen barnmat är enkelt!

Du kan börja med att skära allting i småbitar så att det kokar och mjuknar snabbare.
Använd exempelvis rotfrukter, morötter och gärna färska kryddor eller buljong som är osaltad.

När du kokat ihop allting så kan du använda dig av en stavmixer, mosa med en gaffel eller rivjärn för att få rätt konsistens på maten.

Du kan förvara maten i kylen. Tänk på att inte värma upp maten flera gånger eftersom näringsämnena försvinner då från maten. Det går också bra att frysa in barnmaten antingen i en glasburk eller kuber i isbitslådor. Observera att använda PVC-fria förvaringar.

Tänk på vilken typ av mat du bör ge ditt barn beroende på vilken ålder!

Barn från 4-6 kan du börja ge smakportioner av grönsaker, bär, fruktpuréer eller gröt. Det räcker med att ge litegrann på fingret för att låta ditt barn smaka med tungan och munnen.

Barn från 6-12 månader behöver få mat som ger dem energi och näring. Nu behöver inte maten vara av helt puré utan kan mosa maten lite lätt med gaffel i mindre bitar. Gröt och välling är bra,

Barn från 8-12 månader börjar få tänder och kan successivt ha med bitar i maten. Det går även bra att ge större bitar i handen.

Lycka till med att göra egen barnmat! Vad är era barns favoriträtt? Svara gärna i kommentarsfältet. Har ni bra tips så får ni gärna dela med er av dessa också! 🙂

Hälsningar,
Baby Kit by M

Lämna ett svar